Top Tips

Det behøver ikke at være besværligt at fjerne uønsket hår. For at hjælpe dig har vi tilføjet en liste med vores gode tips til hårfjerning for mænd.

GENEReLle TIPS

Hårfjerning kan forbedre din duft

Hår sænker din fordampning af sved hvilket giver bakterier mere tid til at udvikle sig til lugtende substanser. Regelmæssig hårfjerning hjælper dig til en bedre kropsduft. Tænk på armhuler, og andre skjulte behårede områder ...

Læs instrukserne grundigt

Produkterne er forskellige så vær sikker på at læse brugerinstruktionerne grundigt for at undgå ubehagelige overraskeler. Den bedste hårfjerningsteknik for det specifikke produkt er beskrevet, så det er generelt en rigtig god information.

Øvelse gør mester

Første gang du prøver kan det virke akavet og besværligt. Det er trods alt også noget nyt for dig. Som alle nye ting har man brug for tid til at finde ud af hvad der virker bedst. For cremen kan det være hvor lang tid den skal virke for at give det bedste resultat, for voks er det ofte et spørgsmål om teknikken du bruger for at opnå det perfekte resultat.

Sørg for at have et godt "after care" produkt ved håndene

Der er mange cremer og olier som løser en lang række issues forbundet med hårfjerning. En blødgørende creme eller olie kan blødgøre din hud og mindske risikoen for rifter og knopper. Hvis du bruger voks så sørg for at have voksfjerningsklude eller olie klar til brug.

Exfoliering efter hårfjerning

Eksfoliering er det bedste forsvar imod indgroede hår – for alle hårfjerningsmetoder. Hvis du allerede lider af indgroede hår, skrub området med et mildt skrubbemiddel. Brug enten en svamp, handske eller et godt skrubbemiddel. 

Brug en fugtighedscreme

For at undgå at indgroede hår udvikler sig, brug en fugtighedscreme. Den løsner den døde hudceller og forhindrer at hår bliver ”fanget” under hudenen.

Køb hårfjerningsprodukter af høj kvalitet

Spar ikke når du køber dine hårfjerningsprodukter. Køb produkter specielt designet til mænd og som er egnet til formålet. Er det tyndt hår ved dine intime områder? Så vil du finde ud af hvorfor produkter beregnet til dine ben ikke er det optimale ...

TIPS TIL CREME

Eksperimenter for at finde den optimale "virke-tid" for hver enkelt kropsdel

Virketiden for cremen er afhængig at typen af hår og hud. Tyndt lyst hår har brug for mindre tid end tykt sort hår. Cremen skal bruge forskellig tid til at virke afhængig af hvor den bliver brugt. Brugerinstruktionen indeholder normalt en minimum og en maksimum tid for brug. Eksperimentér for at finde den perfekte tid for hver kropsdel.

Brug en mikrofiberklud til din hårfjerning

Aftørring af hårfjerningscreme med en mikrofiber klud er en rigtig god måde at maksimere resultatet på. Med et strøg fjerner du al creme og hår. Du kommer tættere på huden og fjerner hår på et dybere niveau end ved at bruge spatel. Fiberklude kan købes i de fleste supermarkeder.


TIPS TIL VOKS

Når du bruger voks skal du sikre dig at dit hår hverken er for langt eller for kort

Det kan være fristende at fjerne hår så snart det er synligt, men prøv at lade være. Du burde vente mindst 4 uger imellem hver voks session så voksen har mulighed for at klistre til håret. Håret skal være mindst 3 mm langt. Den præcise længde for en effektiv voks afhænger at hår og kropstype. 

En almindelig fejl for nybegyndere er at prøve at vokse hår som er for langt, specielt i delikate områder. Trim først håret så det er ca. 0,5 – 1 centimeter.


Du skal sikre dig at din hud er ren og tør

For at voksen skal virke ordentligt er det vigtigt at din hud er ren og tør. Du må ikke bruge creme før voksning. Selv et fugt fra badeværelset eller en varm bruser kan mindske effektiviteten af stripsene. Så brug ikke strips i brusebadet.

Fjern ikke voks med sæbe eller vand

For at fjerne rester af voks, brug en klud til voksfjerning, baby eller body oil. Hvis du ikke har nogen af delene, kan almindelig madlavningsolie som oliven eller rapsolie bruges.

Brug en hårtørrer til at varme dine strips med

Brug af hårtørrer er en glimrende måde at varme dine strips. Bare pas på ikke at varme dem alt for meget så voksen, ”løber”.


Klip og tilpas dine voksstrips the wax strips

Voks strips findes i forskellige størrelser. Der er ingen grund til købe dem alle, du bare kan klippe dem i passende størrelser for bestemte områder. Klip dem inden du skiller dem. Vær sikker på at du har et område uden voks som du kan holde på når du skal fjerne stripsene fra huden.