Metoder til hårfjerning

Hårfjerning har eksisteret i årtier og af forskellige årsager. I dag er der 5 foretrukne metoder til gør-det-selv hårfjerning.

HÅRFJERNINGSCREME, 
HÅRFJERNING MED VOKS, 
BARBERING, TRIMNING, PLUKNING

Læs mere om metoderne nedenfor

I skemaet finder du de forskellige hårfjerningsmetoders egenskaber, så du kan vurdere hvilken metode der passer bedst til dig. Nedenfor kan du læse mere om hver enkelt metode.


Voksbehandling

Resultatet af en voksning holder længst. Den kan være mere smertefuld da den involverer hårfjerning med roden. Metoden virker ved at tilføre voks på huden hvorved voksen klistrer til håret. Voksen fjernes herefter hurtigt (somme tider med strips, og nogle gange uden) ved at hive håret ud med rod. 

Det store spørgsmål er: Gør det meget ondt? Svaret er enkelt: det afhænger af kropsdelen. For ben, smerter det i mindre grad, nogen vil sige slet ikke. I din lyske mærkes det mere. Se i tips-sektionen og lær at minimere smerten og maksimere resultatet. Gode nyheder: ved at fjerne hår med roden, bliver håret tyndere over tid, hvilket gør oplevelsen mindre smertefuld. 

Huden kan se irriteret ud efter en voksbehandling eftersom at håret er fjernet med roden. Irritationen forsvinder efter få timer.

der findes principielt to metoder til voksbehandling:

varm voks eller kold voks strips


VARM VOKS

Oftest brugt i klinikker. Voksen bliver varmet og tilført området som skal vokses. Så snart voksen er kold, bliver den fjernet sammen med håret. Voksen fjernes ved hjælp af en strip, eller blot ved at hive vokslaget af, ved særlige typer voks. Ulempen ved hjemme brug er at det kan svine og der er risiko for forbrænding hvis voksen bliver alt for varm.

KOLD VOKS STRIPS

Den nemmeste og mest behagelige voks metode. Vælg en voks strip til det udvalgte område på kroppen. Det er typisk 2 strips som er ”vokset” sammen. De fleste strips skal varmes ved at gnubbe dem imellem hænderne. Når det er gjort adskilles stripsene og tilføres det udvalgte område på kroppen i hårenes retning. Lad dem virke i få sekunder og træk herefter. Håret er væk!

HÅRFJERNINGS CREME

Hårfjerningscreme, er en effektiv og smertefri måde at fjerne uønsket hår. Cremen påføres typisk I et tykt lag på det ønskede område og virker et par minutter før det fjernes. Det virker ved at opløse håret ved, og lige under huden. Den helt nøjagtige tid som cremen skal virke er afhængig af hud og hårtype. Find den rette metode afhængig af kropsdelen.  

Bemærk at der er forskellige typer cremer så sørg for at benytte den korrekte creme til den rette kropsdel. Vælg altid den gode kvalitets creme, det er ikke her du skal spare! 

Hvor lang tid holder det? Det holder 3 – 4 gange længere end alm barbering og irriterer ikke din hud. På grund af at håret er fjernet lige under huden, vokser det som regel først efter 2 til 3 dage.

TRIMNING

Brug af elektrisk trimmer er en populær metode. Det bliver ikke lige så tæt som andre metoder hvilket betyder at håret gror hurtigere tilbage (skægstubbe kan ses allerede efter få timer). Hold øje med sår, især på følsom hud.

SHAVING

Barbering er formentlig den mest almindelige hårfjernings metode for mænd. Det er en meget effektiv måde at fjerne hår fra ansigtet og kan bruges andre steder også (primært ben og arme). Ulempen er at metoden ikke holder særlig længe. Den forårsager ofte indgroede hår og irritation på de mere intime områder. Der er ligeledes risiko for sår som kan være meget smertefulde.

PLUKNING

Dette er præcisionsmetoden ved hårfjerning af hår med roden. Det er en meget effektiv metode hvis du blot skal have fjernet nogle få hår. Det være sig øjne, næse og ører. Blot brug en kvalitets pincet og træk håret ud ét efter ét.